Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2016 10:09 - Оставиха го да фалира и АЕЦ "Козлодуй"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1540 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 10.02.2016 10:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Новина №1 от сектор енерГЕПИка вчера беше, че "ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №2" е отстранена от ЕДИН от известните ТРИ държавни позиции, които тя опрашва. От състава на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг (СД на БЕХ) беше отстранено лицето Жаклен Йосиф Коен, съобщават от градината на теменужката (разбирай МЕ):

Промяна в Съвета на директорите на БЕХ ЕАД

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова на мястото на Жаклен Коен член на съвета на директорите на Българския енергиен холдинг става досегашният изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД Петьо Иванов. На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на "Булгаргаз" ЕАД - Николай Павлов. Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.

image

Жаклен Йосиф Коен (в средата) в компанията на посланика на Кралство Испания (в ляво) и директора на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов

На тези от вас, които са запознати с
"ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №2" знаят, че същият все още е председател на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД, а също така е члин и на борда на директорите на държавната компания "Южен поток България". Последната е ясна, че отдавна вече е в историята, което не пречи на Коен и компания да си получават тлъсти пачки от нашите данъци.

Най-отговорно заявявам, че аз знам за само ТРИ позиции, които тази калинка опрашваше до вчера. Натъртвам това, защото предшественичката и "
ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №1 - документи" опрашваше цели ПЕТ държавни цветчета и ДВЕ частни, едновременно, през 2012-та г.

ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ? Защо беше сътворена вчерашната рокада? Моите предположения са ДВЕ. 1-во, заради невъзможността на БЕХ да осигури банков заем от 1 300 000 000 (милиард и триста милиона) лева, за разплащане на НЕК (в структурата на БЕХ) с т.нар. "американски" ТЕЦ-ове. Търсенето на този заем продължава вече почти цяла година и все не се получава (виж в "
А какво вижда в огледалото една теменужка?"). Освобождаването става буквално часове след като лично американската другарка Виктория Нюланд прелетя океана за да дойде в нашата градинка и да полее благоуханната теменужка !!! (Тази грабителска схема беше стартирана преди повече от година, когато шефа на Нюланд Джим/Джон Кери също прелетя океана и тропна по масата у нас "Грабежа в родната енергетика вече ще се дирижира от Вашингтон!".) 2-ро, по-малко вероятно, но не е за пренебрегване, е неуспешният опит, от самият край на 2015-та г. да бъде откраднат делът на "Овергаз" от главният герой във филма "Мисия Лондон 2", чийто второстепенен герой беше именно Жаклен Коен.

image

Остава позицията на Коен в управата на АЕЦ-а. Тази снимка е от времето на правителството на "врагът" на Борисов - Орешарски. На всичките три позиции той (Коен) беше инсталиран още от Орешарски, но продължи да ги заема необезпокояван и при Борисов почти година и половина. И защо не го махат от управата на АЕЦ-а? Защо? Защо ли? ЗАЩО?

Хахахахаааа....! Много просто! От АЕЦ-а има още много да се краде. МНОГО, МНОГО! В действие е поредната мощна схема, за "удължаване" на грабежа, по-известна като удължаване живота на блокове 5 и 6
.

Георги Котев



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863799
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930