Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2011 08:48 - КАК ДА ОБИЧАМЕ СЕБЕ СИ !
Автор: ivankalilova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10329 Коментари: 24 Гласове:
40

Последна промяна: 26.04.2011 08:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  imageЕТО, ЗАЩО РЕШИХ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС , ТОВА МНОГО ИНТЕРЕСНО ПОНЕ ЗА МЕН ЧЕТИВО!  Как да обичаме себе си”

imageЕдин ден реших да направя списък със съвети „Как да обичаме себе си” специално за читателите, които изпитват трудности със самочувствието си. Когато разбрах, че трябва първо да се науча да обичам себе си, преди да имам качествени взаимоотношение с останалите хора,  осъзнах, че нямам идея откъде да започна.

Ако страдате от ниско самочувствие, много вероятно е причината да е, че сте се лишавали от любов към себе си. Възможно е да изпитате известно затруднение, докато се опитвате да заобичате себе си. Причината е, че умът ви е свикнал да ви критикува до такава степен, че „да обичаш себе си” звучи неестествено.

Въпреки това, не очаквайте да се случи нещо, ако не вземете твърдо решение, че искате промяна. Да се научите да обичате себе си, започва с взимането на твърдо решение, че искате да бъдете щастливи и да живеете пълноценен живот. Когато не обичате себе си и страдате от ниско самочувствие е почти невъзможно да достигнете пълния си потенциал.

Когато вземете решение да обичате себе си, всъщност казвате, че носите отговорност за последствията в живота си и че искате да живеете пълноценно.

imageИ така, ако сте решили да заобичате себе си, но сте толкова объркани, колкото бях аз, етo 15 начина, които вярвам, че ще ви помогнат:
1. Влюбете се в себе си. Помислете си хубаво какво сте „вие“. Точно както едно цвете си набавя вода, за да порасне, така и вие трябва да се грижите за себе си. Започнете да обичате, както положителните си страни, така и недостатъците си, и приемете факта, че не сте перфектни. Това не означава да спрете да се усъвършенствате, вместо това бъдете по-деликатни със себе си относно „недостатъците“ си. Погледнете се в огледалото и се влюбете в отражението.Това сте вие!

2. Елиминирайте самокритиката. Често ли ви се случва да се критикувате за най-малкото нещо? Има ли едно гласче в главата ви, което ви повтаря, че не ставате за нищо, че сте смотани, че постоянно грешите? Ако забележите, че се критикувате често, си поставете за цел да спрете незабавно.

3. Бъдете позитивно настроени. Когато започнете да мислите позитивно за себе си, любовта ви към вас самите просто нараства. Създайте си навик, всеки ден да се похвалвате за нещо пред огледалото. Чрез такива мисли инстинктивно предприемате действия, които насърчават вашето развитие.

4. Признайте усилията си. Не винаги става въпрос за успех във всичко, с което се захванете. Често пъти, усилията, които сте положили са това, което се зачита. Приемете, че сте дали всичко от себе си, даже когато не сте успели да постигнете желаните резултати.

image5. Спрете да се тревожите. Ако искате да обичате себе си, ще трябва да спрете да се безпокоите. Лошо е да се живее живот изпълнен с притеснение. Уверявам ви! Притеснението не ви помага по никакъв начин. С него нищо не се постига. Нещата се постигат с разумни действия! Така че, вместо да се тормозите си помислете какво може да направите, за да оправите ситуацията. Ако нещата са извън вашия контрол, тогава ви остава просто да се надявате нещата да се оправят от само себе си. Ако им е писано, ще се оправят.

6. Имайте си доверие. Бъдете уверени, когато става дума за собствените ви умения. Трябва да знаете, че ако поискате да направите важна промяна, имате нужните умения. Можете да си помагате, като си представяте желаните от вас резултати.

7. Прощавайте си грешките. Ако сте правили грешки в миналото си, които са ви карали да се чувствате зле, сега е моментът да си простите. Всички правим грешки. Това не значи, че трябва да се обвиняваме цял живот.

8. Бъдете откровени със себе си. Трябва да бъдете честни със себе си, когато става въпрос за собствените ви чувства. Ако сте щастливи, се радвайте. Ако сте тъжни, страдайте. Не се опитвайте да лъжете себе си или да скриете болката си. Приемането на тези чувства ви помага да се свързвате със собствените ви мисли. А всички знаем, че мислите се менят според това, което искаме да чувстваме.

9. Повтаряйте си позитивни изрази всеки ден. Повтаряйте си позитивни неща, които повдигат самочувствието ви, всеки ден. Например: „Обичам се и се приемам такъв, какъвто съм!“. Повтаряйте си тези твърдения по няколко пъти на ден.

10. Изразявайте благодарност. Изразявайте благодарността си за това какъв човек сте. Бъдете благодарни за силните ви страни. И най-важното – бъдете благодарни, че сте живи и здрави.

11. Подкрепяйте мечтите си. Защо да отричате мечтите си? Когато подкрепяте собствените си мечти ще обикнете живота, който водите. Всеки момент, който изживеете трябва да ви доставя удоволствие, защото сте честни със себе си.

12. Напомпайте самоувереността си. Постоянно търсете възможности, за да се усъвършенствате. Например, ако сте добри в нещо, отделете повече време, за да развиете уменията. Знаейки, че имате таланти в определена област, може да издигне самоувереността ви до небето.

13. Отпуснете се. Давайте си почивки. Ако работите прекалено и пренебрегвате здравето си, това означава, че не се обичате достатъчно, за да се грижите за себе си. Използвайте свободното си време, за да си почивате. От време на време си пускайте разтоварваща музика. Ще ви се отрази добре.

image14. Забавлявайте се. Внесете малко забавление в живота си. Животът трябва да е забавен. Не се взимайте прекалено на сериозно. Ако започнете да мислите по този начин, автоматично ще спрете да се притеснявате за излишни глупости.

15. Грижете се за тялото си. Много е важно да се спортувате и да се храните правилно. Доказано е, че причината за липса на самочувствие у хората, често е неправилното лошата форма и неправилното хранене.

Прочетете съветите още един път и започнете да обичате себе си!
 OneTreeHill






Гласувай:
40



1. ivanna4ev - Да обичаш себе си трябва!Непрем...
26.04.2011 09:19
Да обичаш себе си трябва!Непременно!Най-малко защото иначе няма как да обичаш другите.Хубав да е денят ти,Ваня! :)
цитирай
2. hristo27 - Успешна седмица!
26.04.2011 09:39
Успешна седмица!
цитирай
3. stela50 - Така е ,за да обичаш другите ,първо трябва да обичаш себе си .
26.04.2011 09:55
Интересно е написаното ,може би и полезно ...има логика и истини .
Но ...човек знае какво е нужно най-добре .Хубава тема за размисли ,Ваня...
Поздрав и прекрасен ден !
цитирай
4. stela50 - Поздрави за музиката ,мила приятелко ...Любима ми е .
26.04.2011 09:57
Удоволствие беше за мен да послушам в началото на красивия слънчев ден ...
цитирай
5. ivankalilova - Да обичаш себе си трябва!Непрем...
26.04.2011 11:43
ivanna4ev написа:
Да обичаш себе си трябва!Непременно!Най-малко защото иначе няма как да обичаш другите.Хубав да е денят ти,Ваня! :)

Много си прав, Ванка!Успехи и късмет през новата седмица!:)
цитирай
6. ivankalilova - Успешна седмица! От сърце бла...
26.04.2011 11:44
hristo27 написа:
Успешна седмица!

От сърце благодаря!Много усмивки и късмет и за теб!:)
цитирай
7. ivankalilova - Интересно е написаното, може би и ...
26.04.2011 11:50
stela50 написа:
Интересно е написаното ,може би и полезно ...има логика и истини .
Но ...човек знае какво е нужно най-добре .Хубава тема за размисли ,Ваня...
Поздрав и прекрасен ден !

Благодаря ти , миличка, за мен също бе интересно......А музиката ....е вълшебна ...
Желая ти много успешна и изпълнена с приятни емоции седмица!Нека вярваме в себе си и крачим уверено по пътя на живота, приятелко мила!:)))

цитирай
8. neprosvet - Много хубаво си го написала, мила!
26.04.2011 18:18
Някои...точки ме ...замислиха...Ще поработя върху тях!
Поздрави миличка! Хубава вечер и успешна седмица, Ваня!:)))
цитирай
9. ognena71 - Хубава седмица!
26.04.2011 18:48
Хубава седмица!
цитирай
10. pevetsa - Така е добре, защото писано е : Да ...
26.04.2011 20:48
Така е добре, защото писано е : Да обичаме ближния като себе си.
Ако не се обичаме, как ще обичаме ближния!?
Големи сте симпатяги със съкровището, живи и здрави дълги години заедно, с ЛЮБОВ!
цитирай
11. luckanova - Хубави думи
26.04.2011 21:35
Красиви и истински послания,но къде,къде да се скрия от критичния си поглед?
цитирай
12. desilazarova - Обичайки себе си, ще накараме и д...
26.04.2011 23:25
Обичайки себе си, ще накараме и другите да ни обичат! Хубава и успешна седмица!:)
цитирай
13. pisatelkata - Хубава седмица!
27.04.2011 00:48
Хубава седмица!
цитирай
14. tutankhamon661 - ivankalilova
27.04.2011 08:26
От всичко най-важно е позитивното мислене - чрез него се радваш на живота. Разсъждаваш правилно и не губиш време за излишни неща. Най-хубавото е, че търсиш и привличаш към себе си хора със същото поведение, докато вредителите бягат далече. Освен това си спестяваш много нерви, които съвсем реално скъсяват живота и, за съжаление, изобилстват в съвременния свят.
цитирай
15. ivankalilova - Някои. . . точки ме. . . замислиха. . . ...
28.04.2011 09:29
neprosvet написа:
Някои...точки ме ...замислиха...Ще поработя върху тях!
Поздрави миличка! Хубава вечер и успешна седмица, Ваня!:)))

Работната среда......в която се намирам, често ме кара да се замислям над подобни теми.....
Поздрави и прегръдки и от мен , миличка!:)))
цитирай
16. ivankalilova - Хубава седмица! Благодаря, О...
28.04.2011 09:31
ognena71 написа:
Хубава седмица!

Благодаря, Огнена! Хубави да са и твоите дни ,
изпълнени с пролетно ухание и настроение!:)))
цитирай
17. ivankalilova - Така е добре, защото писано е : Да ...
28.04.2011 09:35
pevetsa написа:
Така е добре, защото писано е : Да обичаме ближния като себе си.
Ако не се обичаме, как ще обичаме ближния!?
Големи сте симпатяги със съкровището, живи и здрави дълги години заедно, с ЛЮБОВ!

От сърце, ти благодаря, приятелю!Топла прегръдка, с много обич, за теб и твоето семеъство!:)))
цитирай
18. ivankalilova - От всичко най-важно е позитивното ...
28.04.2011 09:48
tutankhamon661 написа:
От всичко най-важно е позитивното мислене - чрез него се радваш на живота. Разсъждаваш правилно и не губиш време за излишни неща. Най-хубавото е, че търсиш и привличаш към себе си хора със същото поведение, докато вредителите бягат далече. Освен това си спестяваш много нерви, които съвсем реално скъсяват живота и, за съжаление, изобилстват в съвременния свят.

От сърце ти благодаря, за присъствието и за мъдрия коментар!Да наистина е така......Но истински позититивен е човек, когато казва ДА и на „проблемите си“, когато ги приеме и съумее да ги погледне по друг начин, когато вижда във всяка ситуация възможност.

Позитивното мислене е когато обичаш живота с цялата му пълнота и разнообразие – и с хубавите и с лошите му страни и да приемаш успех и неуспех, радост и тъга, любов и разочарование и т. н. като твои приятели.
Хубав и успешен ден!:)))
цитирай
19. scarlety - Хубави са
28.04.2011 10:36
повечето съвети,Ваня,но аз с първа и втора точка трудно ще се справя!:))Цар съм на самокритиката!!! С останалите ще опитам!:)
Хубав ден и усмивки!:)
цитирай
20. ivankalilova - повечето съвети, Ваня, но аз с първа ...
28.04.2011 11:48
scarlety написа:
повечето съвети,Ваня,но аз с първа и втора точка трудно ще се справя!:))Цар съм на самокритиката!!! С останалите ще опитам!:)
Хубав ден и усмивки!:)

Привет, Ади! Важното е , че се стараем и опитваме мила!
ПОЗДРАВИ И ПРЕГРЪДКИ, С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ПРЕКРАСЕН ДЕН!:)))
цитирай
21. iliada - Много полезен постинг!
28.04.2011 12:36
Винаги актуален и никога не е късно да се прочете и се опита !Поне да се опита ................................
Музиката е доста подходящо избрана и води към размисъл............
Благодарности!
цитирай
22. ivankalilova - Винаги актуален и никога не е късно ...
28.04.2011 12:43
iliada написа:
Винаги актуален и никога не е късно да се прочете и се опита !Поне да се опита ................................
Музиката е доста подходящо избрана и води към размисъл............
Благодарности!

Благодаря ти, от сърце, Иля! РАДВАМ СЕ , ЧЕ СЕ ОТБИ, стопли душата ми с посещението си и с коментара!
Желая ти много слънце в душата, нищо, че навън вали и ми се струва....някак си ...тъжно....:)))
цитирай
23. ckarlet - Хубави съвети, Ваня! Но човек не ...
28.04.2011 17:46
Хубави съвети, Ваня! Но човек не трябва да прекалява с обичта към себе си, за да не заприлича на Нарцис:)) Това в кръга на шегата.
Поздрави и от мен!
цитирай
24. ivankalilova - Хубави съвети, Ваня! Но човек не ...
30.04.2011 21:21
ckarlet написа:
Хубави съвети, Ваня! Но човек не трябва да прекалява с обичта към себе си, за да не заприлича на Нарцис:)) Това в кръга на шегата.
Поздрави и от мен!
Благодаря, миличка!Ние сме много внимателни.........разбира се!!
Прекрасна вечер ,и нека вечно в теб живеят
надежда, вяра и любов!:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivankalilova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3103903
Постинги: 225
Коментари: 6107
Гласове: 19223
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930