Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 16:23 - КОНЦЕРТ '"30 ГОДИНИ АНСАМБЪЛ "ЗОРНИЦА" - СОФИЯ Saturday, June 11 · 7:00pm - 9:30pm София, НДК, Зала 1 Билетите са с цени 10, 12 и 15 лв. и
Автор: ivankalilova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2203 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 07.06.2011 13:02


КОНЦЕРТ ""30 ГОДИНИ АНСАМБЪЛ "ЗОРНИЦА" - СОФИЯ
 Saturday, June 11 · 19.00 ч
София, НДК, Зала 1
Билетите са с цени 10, 12 и 15 лв. и вече може да се закупят от всеки един от членовете на ансамбъла или да се обадите на следните телефони:
* Виктория: 0898 70 59 77;
* Станислав: 0877 29 98 01;

Билети може да закупите и на касите на НДК.

Заявка за билети може да направите и на e-mail: ensemble_zornitsa@abv.bg



Студентски ансамбъл "Зорница" :: Zornitsa Students" Ensemble
Genre Фолклор
Members Повече от 80 младежи и девойки, влюбени в българския фолклор.
Hometown София
About Танцов ансамбъл "Зорница" съществува от 1981 г. Негов създател и художествен ръководител е Емил Генов.
Biography Танцов ансамбъл "Зорница" съществува от 1981 г. Негов създател и художествен ръководител е Емил Генов. През 1983 г. ансамбълът приема своето име.
В песните и танците на ансамбъла са представени различни етнографски области на България, богатството и красотата на нашия фолклор, съчетавайки българските ритми, колоритните костюми и неповторимата музика, които грабват сърцата на публиката.
В своята вече повече от 25-годишна история Ансамбълът е участвал в многобройни концерти и фестивали.
От своето основаване до 1989 г. е участник в ежегодните републикански студентски фестивали на самодейното изкуство. Носител е на златен медал от VI-ти и VII-ми Републикански фестивали на художествената самодейност. През 1992 г. получава златен медал на Републиканския конкурс за танцово изкуство.
През 2000 г. съвместно с Ансамбъл "Гайда" - Дижон, Франция, вдигна на крака почитателите на българския фолкор в салона на Военния клуб в София, което събитие бе излъчено по Канал 1.
Ансамбълът има участия в концерти и програми по Българска национална телевизия, както и във фолклорни програми под патронажа на Президента на Република България (например при посещенията на Негово Височество Принц Чарлз, Президента на Република Турция Сюлейман Демирел, Принцесата на Тайланд и др.).
През 2002 и 2003 г. участва в Международния студентски фолклорен фестивал в Стара Загора, организиран от Българското представителство на СИОВ към ЮНЕСКО.
Първото международно участие е през 1984 г. и това е първият златен медал от Международния фолклорен студентски фестивал в Берлин. Следва концертно турне в Полша по покана на Танцов ансамбъл "КОС" - гр. Люблин. През 1989 г. участва във фестивала "Хора за хора" – Италия, и получава Специалната награда на публиката. През следващата 1990 г. участва по покана на Сицилиано-българското дружество в концерти по време на Дните на българската култура в Катания, Сицилия.
През 1993 г. участва в Международния студентски фолклорен фестивал по покана на Културното дружество на Скопския университет и в Дните на балканската култура "Охридски денови".
По покана на Българското посолство в Словакия през 1994 г. участва в честването на Националния празник 3 март с концерти в Братислава и Нитра.
Същата година участва в Международния фолклорен фестивал Кармиел, Израел. По покана на Дружеството на българските евреи изнася няколко самостоятелни концерти в Тел Авив и Хайфа. А в края на лятото е първото участие в Международния фолклорен фестивал "Празник на виното" в Дижон, Франция. На този фестивал печели Сребърно колие и аплодисментите на публиката.
Не престават успехите на ансамбъла и през следващите години - 1995 г. - Първи международен фолклорен фестивал на мира - Белград, където става носител на специалната награда на фестивала; 1996 г. с участията в Международния фестивал "Кастелфестен" - Белгия, и "Сиво" - Холандия.
Годината е 1997, когато ансамбълът получава най-високото отличие на фестивала "Празник на виното" в Дижон, Франция - Златното колие, съпътствано с положителните отзиви на френския канал ТФ1 и местната преса.
Не закъсняват овациите и на публиката в Хака и Авилес - Испания, през същата година, когато взема участие в Международния фестивал на Пиренеите.
Пак в Европа, но през 2000 г., "Зорница" получава специална покана от г-н П.Донато Риенци - Президент на Международния фолклорен фестивал "Чита ди Фонди", Италия, за специалното XV-то издание.
Успешно е представянето на ансамбъла на Международния фолклорен фестивал, проведен на остров Лефкада, Гърция през 2001 г. Следващата година "Зорница" отново гостува на Фестивала на Пиренеите с последващо 20-дневно турне във Франция.
Първият български фолклорен ансамбъл, стъпил на сцената на Международния фолклорен фестивал "Nufarul Alb" в гр. Кагул, Молдова, през 2003 г., е "Зорница". Събитието е отразено от Националната молдовска телевизия, Молдовското радио и пресата. Гостуването бе съпътствано с многобройни концерти и срещи с българите, живеещи там, и специални концерти извън фестивалната програма.
2004 г. - за първи път ансамбълът е в Тунис - по време на Празниците на морето в гр. Мадиа. През м.август следва участие на Международния фолклорен фестивал в Бърно, Чехия, където е обявен за най-добрият чуждестранен ансамбъл.
През 2005 г. следват още две участия – на Международния фестивал в Кипър и на Международния фестивал в Назили, Турция. И отново в Турция – 2006 г., участие в международния фолклорен фестивал в Гебзе и Измит.
2007 г. - първо участие на Международния фолклорен фестивал с конкурсен характер „Златен карамфил” – Турция, и поредната награда – Първо място и Златен карамфил. Следва участие в Международния фолклорен фестивал „Интеграция’2007” в гр.Познан, Полша. И специалната покана за участие в Дните на приятелството – Хесперанж, Люксембург, през октомври. На 15.12.2007 съставът чества своя 25-годишен юбилей с голям концерт на сцената на Театър Българска армия.
2008 г. е съпътствана с много участия за първи път – първо турне в Босна и Херцеговина на Третия международен фолклорен фестивал „Ритам Европе”; първо участие в 36-ия Международен фолклорен фестивал в Бургас, където отново изпълненията на ансамбъла вдигнаха публиката на крака; първо участие на сцената на Mеждународния фестивал за авторска македонска песен „Пирин фолк” – Сандански. И първо участие в телевизионна реклама – тази на Първа инвестиционна банка – генерален спонсор на Българския олимпийски комитет.
През 2009 г. Ансамбъл „Зорница” става първият състав, спечелил два пъти наградата „Златен карамфил”от международния фолкорен фестивал в гр. Ялова, Турция. Следва участие като представител на България в Международния фолклорен фестивал „София” – София, България. През август в Дижон, Франция, се проведе 60-то юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал „Празник на виното”, където са поканени само победители от предходни години. Българските танци вдигнаха на крака публиката и впечатлиха журито и „Зорница” отново получава първа награда – „Златно колие”.
General Manager Емил Генов - тел. 0888728776
Press Contact ensemble_zornitsa@abv.bg
Website http://www.zornitsa.org
 



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivankalilova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3104671
Постинги: 225
Коментари: 6107
Гласове: 19223
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930