Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 13:02 - СВЕТЪТ ЗАГУБИ ОЩЕ ЕДИН НЕСРАВНИМ ТАЛАНТ.........
Автор: ivankalilova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9926 Коментари: 30 Гласове:
34

Последна промяна: 12.02.2012 16:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Уитни Хюстън почина на 48 г. image


Звездата на американската музика Уитни Хюстън почина на 48-годишна възраст. "За нещастие, това е истина", потвърди говорителката й Джил Фритцо. Хюстън е носителка на шест награди "Грами", включително песен и албум на годината - за саундтрака към филма "Бодигард".
Тя е била намерена мъртва в хотел "Бевърли Хилтън" в Лос Анжелис. Предишната нощ - четвъртък срещу петък, Уитни посетила холивудско парти, където изпяла няколко песни.
След това Хюстън продължила да купонясва на четвъртия етаж на хотел "Бевърли Хилтън". На сутринта човек от антуража влязъл в стаята й и я видял в безпомощно състояние. Когато "Бърза помощ" дошла, певицата вече била некомуникативна, а малко по-късно починала. Уитни Хюстън беше пристрастена към алкохола и кокаина.
"Засега няма очевидни признаци за криминално деяние. Полицейските детективи разследват смъртта. Причините са все още неизвестни", поясни Марк Роузън, лейтенант в полицейския участък на Бевърли хилс..
Церемонията по връчването на музикалните награди "Грами", която е тази вечер в Лос Анджелис, ще бъде посветена на Уитни Хюстън, съобщи АП, позовавайки се на проду;ента на шоуто Кен Ерлич.
По думите му, специална част на шоуто ще бъде посветена на певицата. Водеща ще бъде певицата Дженифър Хъдсън.
Тя получи "Грами" през 2009 г. за най-добър R&B албум. Тогава наградата й връчи Уитни Хюстън.
Ерлич разказва, че възпоменанието ще включва най-ярките моменти от певческата й кариера. "Много добре познавах Уитни. Тя винаги знаеше как да прикове вниманието на аудиторията. Тази вечер смятаме и ние да сторим това", каза Ерлич.

Уитни Елизабет Хюстън е родена на 9 август 1963 в Нюарк, Ню Джърси. Тя е дъщеря на Сиси Хюстън, успешна ритъм енд блус беквокалистка, и братовчедка на звездата Дион Уоруик. Уитни започва да пее в църковен хор в родния си град, а на 11 вече изпълнява соловите партии. Пее и като беквокалистка с Чака Кан, Лу Роулс и с майка си. Кръстница на Уитни е Арета Франклин, което още повече я свързва с музиката.
Кариерата на звезда на Уитни започва като модел. Тя прави фотосесии за различни списания и се появява в епизоди на сериала "Give Me A Break". След това се отдава на музиката и набързо става златното момиче на музикалната индустрия.
От средата на 80-те до втората половина на 90-те години Уитни е една от певиците, чиито албуми се продават най-много в света. През годините тя успя да продаде над 170 милиона копия от дисковете и синглите си.
Според Книгата на рекордите на Гинес Уитни е най-награждаваната певица на всички времена. Списъкът й с награди е много дълъг - 6 Грами, 2 Еми, 30 награди на сп. "Билборд", 22 Американски музикални награди и др. Общо отличията й са 415.
Във връзка с наградите Уитни чупи няколко рекорда. Тя има най-много Американски музикални награди, присъдени на самостоятелен изпълнител. С покойния Майкъл Джексън споделя рекорда за най-много Американски музикални награди, присъдени за една година /8 награди за 1994 г./. Певицата държи рекорда и за най-много Световни музикални награди, спечелени за една година /6 за 1994 г./. През 2003 г. Уитни се нарежда на трето място в списъка на канала VH1 за 50-те най-велики жени в ерата на видеоклиповете. Изпреварват я само Мадона и Джанет Джексън.
По отношение на наградите Грами Уитни е номинирана общо 36 пъти. Първата награда печели през 1986 г. за най-добър женски вокал за "Saving All My Love for You". Наградата за албум на годината тя печели за "The Bodyguard Soundtrack" през 1994 г. Тогава печели и наградата за запис на годината за "I Will Always Love You" отново от саундтрака на "Бодигард". Тази песен и носи и още една награда Грами отново за най-добър женски вокал. Петата награда Грами за най-добър женски вокал е за песента й "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)". Последната награда Грами Уитни печели за най-добър ритъм енд блус вокал за "It"s Not Right But It"s Okay", един от последните й хитове.
Уитни Хюстън е единственият изпълнител, който има седем последователни номер едно хита в класацията Горещите 100 на Билборд. Това са парчетата "Saving All My Love for You", "How Will I Know", "Greatest Love of All", "I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)", "Didn"t We Almost Have It All", "So Emotional" и "Where Do Broken Hearts Go".

РЕАКЦИИ
Няколко часа след новината за смъртта на поп звездата Уитни Хюстън редица световни звезди споделиха в социалната мрежа Туитър своята болка от загубата й. Марая Кери призна, че е шокирана от смъртта на приятелката си, несравнимата Уитни. Лейди Гага сподели, че когато е композирала "Born This Way" си е представяла, че ще я пее Уитни, защото тя самата не била уверена, че е толкова голяма звезда колкото колежката й, спечелила си прозвището Гласът. Чака Кан призна, че е без думи. Дженифър Лопес заяви, че светът е загубил един от най-великите си гласове. Кристина Агилера нарече Хюстън легенда.
Риана сподели, че се чувства толкова странно да участва на репетиция за церемонията на наградите Грами малко след като е научила за голямата загуба. Тенисистката Серена Уилямс разказа, че Хюстън я е вдъхновявала за много победи на корта. Кръстницата на Хюстън - Арета Франклин, още не може да повярва на новината и допълва, че в мислите си е с Киси /Боби Кристина - дъщерята на певицата от брака й с Боби Браун/.
Шон Диди Комбс и Джъстин Бийбър заявиха, че са потресени от новината.
Компанията Сони, която това лято ще пусне последния филм с участието на Уитни Хюстън, наречен "Sparkle", подчерта, че светът е загубил несравним талант.
Снимките на последния филм на Хюстън приключиха наскоро и по зла ирония на съдбата в него се разказва за талантливи млади музиканти, които разбиват живота си заради пристрастеност към дрогата. Филмът е римейк на едноименната лента на Айрин Кара от 1976 г. Правата върху римейка Уитни Хюстън закупила още преди десет години и сега е била изпълнителен продуцент на лентата.
Потресени фенове на певицата вече се събират със свещи пред хотел Бевърли Хилтън в Бевърли Хилс, където Хюстън беше намерена мъртва.
Медиите сравняват живота и смъртта на певицата с тези на Джуди Гарланд и на Ейми Уайнхаус. В тази връзка Лайнъл Ричи прикани хората да си спомнят не за бурния живот на певицата, а за невероятния й глас, който е бил дар от бога.
По-рано тази вечер беше съобщено, че бившият съпруг на Хюстън също е шокиран от новината. Той все пак участвал в предвидения на групата си Ню Едишън концерт в Мемфис, но се разплакал на сцената и казал: "Обичам те, Уитни".
 

Определено Уитни Хюстън остави огромна диря в поп музиката и малцина могат да й подражават.

Красива певица!...Чуден глас!
Жалко...Вече не е сред нас!!!

Сърцето ми плаче! И за невероятния талант, който ме е очаровал и спасявал в труден момент! И за деликатния човек, който не е намерил изход от нещастието!
Моля се душата й да намери покой! А таланта е вечен. Просто, поне за мен, брилянтния й и топъл глас ще носи не само светлина, но и тъга.
ПОКЛОН!

 






Гласувай:
34



1. stela50 - Невероятна певица ... Красиви очи ,
12.02.2012 14:23
излъчващи топлина и чувственост . Незабравима ...
Поклон !
цитирай
2. megg - Поклон!
12.02.2012 14:31
Поклон пред един голям талант, пред една магнетична жена!
цитирай
3. makont - И аз ще помълча на същата тема!
12.02.2012 15:06
Бог прибира при себе си най-добрите!
цитирай
4. jabalka - Поклон!
12.02.2012 15:38
За Уитни - с много Обич!
цитирай
5. dushka - Да почива в мир...
12.02.2012 15:46
С обич и тъга...
цитирай
6. ivankalilova - излъчващи топлина и чувственост. ...
12.02.2012 16:44
stela50 написа:
излъчващи топлина и чувственост . Незабравима ...
Поклон !

Замлъкна завинаги един велик глас наистина. И е млада все още. Шокирана съм. Поклон.
цитирай
7. ivankalilova - Поклон пред един голям талант, пред ...
12.02.2012 16:45
megg написа:
Поклон пред един голям талант, пред една магнетична жена!

Невероятен глас! Да почива в мир! Песните и обаче ще живеят вечно...
цитирай
8. ivankalilova - Бог прибира при себе си най-добр...
12.02.2012 16:47
makont написа:
Бог прибира при себе си най-добрите!

Бог да се смили над душата й!
Почивай в мир,Уитни!
цитирай
9. ivankalilova - За Уитни - с много Обич! Мир на д...
12.02.2012 16:48
jabalka написа:
За Уитни - с много Обич!

Мир на душата й, докато съм жива ще я помня най-вече с прекрасните песни и невероятния й глас.
цитирай
10. ivankalilova - С обич и тъга. . . Не мога да повярвам, ...
12.02.2012 16:50
dushka написа:
С обич и тъга...

Аз също не мога да повярвам, жалко, невероятна певица!
Мир на душата и !
цитирай
11. naidobriq - Направо съм шокирана..Изключителна певица.
12.02.2012 18:05
Мир на праха и..
цитирай
12. germantiger - ...
12.02.2012 18:08
Не знаех, че е починала!

Единствената негърката (и единствения негър Тайсън) от които бях респектиран и впечатлен.

Поклон!
цитирай
13. ivankalilova - Мир на праха и. . Да. . . . една много, ...
12.02.2012 18:37
naidobriq написа:
Мир на праха и..

Да ....една много, много тъжна вест. Дано да е отишла на едно по-добро място!
Мир на праха и !
цитирай
14. ivankalilova - Не знаех, че е починала! Еди...
12.02.2012 18:39
germantiger написа:
Не знаех, че е починала!

Единствената негърката (и единствения негър Тайсън) от които бях респектиран и впечатлен.

Поклон!

Определено Уитни Хюстън остави огромна диря в поп музиката и малцина могат да й подражават.
Мир на душата й. Дълбок поклон!
цитирай
15. onemen - "СВЕТЪТ ЗАГУБИ ОЩЕ ЕДИН НЕСРАВНИМ ТАЛАНТ"
12.02.2012 18:40
Не сме го загубили, Ваня.
Всеки, който го е усетил....ще го помни...
и ти ще си я слушаш...е вече с малко повече тъга, но че си я слушаш, нали?
Тя си беше наистин...несравнима.
цитирай
16. ivankalilova - Не сме го загубили, Ваня. Всеки, ...
12.02.2012 18:54
onemen написа:
Не сме го загубили, Ваня.
Всеки, който го е усетил....ще го помни...
и ти ще си я слушаш...е вече с малко повече тъга, но че си я слушаш, нали?
Тя си беше наистин...несравнима.

Да, Ванка.......ще си я слушам .....с много тъга...Сърцето ми плаче! И за невероятния талант, който ме е очаровал и спасявал в труден момент! И за деликатния човек, който не е намерил изход от нещастието!
Моля се душата й да намери покой! А таланта е вечен. Просто, поне за мен, брилянтния й и топъл глас ще носи не само светлина, но и тъга
ПОКЛОН!
цитирай
17. 4aiotgluhar4e - Поклон пред големия талант! У...
12.02.2012 19:50
Поклон пред големия талант!
Уанмен е прав, Ванче. Може би сега покрай тъгата ще започнем и да я разбираме.
цитирай
18. mileidi46 - Мир и покой на неспокойната и душ...
12.02.2012 19:51
Мир и покой на неспокойната и душица.
Бог да я прости!
Тя няма нужда от представяне,мила..:(((
цитирай
19. scarlety - Eдна от любимките ми е Уитни!
12.02.2012 19:55
Звезда,която си отиде преждевременно.Вероятно славата е тежко бреме!
Дано почива в мир!
цитирай
20. ivankalilova - Поклон пред големия талант! У...
12.02.2012 20:26
4aiotgluhar4e написа:
Поклон пред големия талант!
Уанмен е прав, Ванче. Може би сега покрай тъгата ще започнем и да я разбираме.

Може би......Дано душата й най-сетне намери мир и спокойствие! Неземен талант имаше тази жена и явно изключително крехка душевност!
Да почива в мир!
цитирай
21. ivankalilova - Мир и покой на неспокойната и душ...
12.02.2012 20:32
mileidi46 написа:
Мир и покой на неспокойната и душица.
Бог да я прости!
Тя няма нужда от представяне,мила..:(((

Зная, мила, че няма нужда от представяне......Бог да я прости! Ангелите млади си заминават от тази грешна земя.:((((

цитирай
22. ivankalilova - Звезда, която си отиде преждевр...
12.02.2012 20:35
scarlety написа:
Звезда,която си отиде преждевременно.Вероятно славата е тежко бреме!
Дано почива в мир!

Гласът й беше с уникален диапазон-една от любимите ми певици. Много красива жена, станала жертва на известността си, съпруга си, алкохола и дрогата.
Жалко,можеше още дълго да ни радва с песните си. Много рано си отиде. Обичаме те Уитни, почивай в мир!
цитирай
23. alexs - Загубата е много голяма. . . не е за ...
12.02.2012 21:34
Загубата е много голяма ...не е за вярване че си отиде !
Поклон тя ще остане в сърцата на мнoгoбройните и фенове от цял свят!
цитирай
24. monaliza121 - Сбогом! Спи спокойно!
12.02.2012 21:38
Сбогом!
Спи спокойно!
цитирай
25. mitkaloto - Мир на праха и.Поклон!
13.02.2012 08:12
Мир на праха и.Поклон!
цитирай
26. ivankalilova - Загубата е много голяма. . . не е за ...
13.02.2012 09:00
alexs написа:
Загубата е много голяма ...не е за вярване че си отиде !
Поклон тя ще остане в сърцата на мнoгoбройните и фенове от цял свят!

......И моето сърце е едно от милионите, които скърбят за нея.....
Богиня по характер и талант.Бог да я прости.
цитирай
27. ivankalilova - Сбогом! Спи спокойно! ГОЛЯМА. ...
13.02.2012 09:02
monaliza121 написа:
Сбогом!
Спи спокойно!

ГОЛЯМА......Светлина по пътя ......
цитирай
28. ivankalilova - Мир на праха и. Поклон! НАИСТИНА ...
13.02.2012 09:03
mitkaloto написа:
Мир на праха и.Поклон!

НАИСТИНА ИКОНА . НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕНА - ДА ПОЧИВА В МИР !!!!
цитирай
29. inel379 - Така е!
13.02.2012 16:32
Гласът й ще продължава да ни топли и радва!
А духът й ще се рее във Вселената!
От любов опиянен!
цитирай
30. ivankalilova - Гласът й ще продължава да ни топли и ...
13.02.2012 16:41
inel379 написа:
Гласът й ще продължава да ни топли и радва!
А духът й ще се рее във Вселената!
От любов опиянен!

Жалко,можеше още дълго да ни радва с песните си. Много рано си отиде.
Много млади хора, които ще я чуят за първи път ще и станат фенове. Уважение и поклон.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivankalilova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3105122
Постинги: 225
Коментари: 6107
Гласове: 19223
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930