Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2012 05:50 - 1 април - Ден на лъжата, смеха и птиците
Автор: ivankalilova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 21410 Коментари: 39 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 1-ви април в цял свят празнуват Деня на лъжата и шегата. На почит са остроумните, досетливите, веселите. Мнозина "ще се хванат", когато някой хитрец ги изпрати, както се казва, за "зелен хайвер", но такава е традицията. А от 1906 г. с конвенция 1-ви април е обявен за Международенден на птиците. Какво празнувате вие?image

Има няколко версии за това, защо Денят на лъжата и шегата е 1 април. Едни приписват зараждането на празника на Древен Рим, където в средата на февруари (а не в началото на април) празнували празника на Глупците. Има и една друга версия, според която дължим този празник на неаполитанския крал Монтерей, комуто поднесли риба по случай спирането на земетресението. След година владетелят поискал точно същата риба. Такава обаче не намерили и готвачът приготвил друга, която много приличала на предишната. И макар, че кралят познал подмяната, той не се разгневил, а дори се развеселил. Оттогава станали обичайни шеги и лъжи на 1 април. 

В древността 1 април отбелязвали само ирландците. Явно цялата тази идея идва от онази европейска част, която винаги иска да е различна. По българските земи пък дедите ни забелязали, че месец април е непостоянен, времето е колебливо и често се мени. В желанието си за веселие нарекли 1 април Ден на лъжата, закачката и хумора.

По обичай на 1 април се правят шеги от всякакъв род. Внимавайте да не изпиете едно солено кафе, защото това е традиция в Испания. В Мексико тази дата също се е превърнала в истинска фиеста. Помнете, че на 1 април в Мексико не се дава нищо назаем – пари, бижута, книги. В Перу можете да видите десетки хора, които се разхождат по улиците с хартиени надписи на гърба, които веднага превръщат човек в обект на подигравки. На този ден по традиция медиите публикуват неверни информации, които читателите трябва да открият. На следващия ден вестниците и телевизиите разкриват кои новини са били истина и кои лъжа.

В други страни, които не са испаноговорещи този ден се нарича "Ден на лъжата" и се чества на 1 април. В Нова Зеландия, Великобритания, Австралия и Южна Африка шеги се правят само до обяд. Всеки, който се пошегува в друго време от деня получава псевдонима "Априлски глупчо". Във Франция, Ирландия, Италия, Южна Корея, Япония, Русия, Германия, Канада и САЩ шегата властва през целия ден.

Иранците си правят шеги на 13-тия ден от Персийската Нова година, който се пада на 1 или 2-ри април. Празникът се нарича "Сиздах Бедар" или празникът на природата, който се е празнувал още през 536 г. пр.н.е. Това кара мнозина да вярват, че първоаприлският ден на шегата се е зародил от тази традиция.

Във Франция празникът се нарича "Априлска риба". На този ден французите се опитват да закачат хартиена риба на гърба на жертвата, без да бъдат забелязани. Подобна шега се прави и в Италия.

Според фламандският обичай на 1 април децата заключват своите родители и ги пускат само когато те обещаят да им дадат лакомство. На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. Това бил първият снежен ден от годината. Хората се замеряли със снежни топки и после давали фалшиви оправдания. Уцеленият със снежна топка се смятал за "губещ" и трябвало да изпълни едно желание на човека, замерил го със сняг.

В Полша този ден е изпълнен с шеги, вицове и закачки. Дори държавните институции си позволяват да лъжат, а важната работа се отлага за друг ден. В Шотландия 1 април е ден на кукувицата, тъй като там птицата е символ на глупостта. В Дания "Денят на лъжата" идва с месец закъснение – 1 май и е известен като "Майска котка" (May-cat). Датчаните много рядко празнуват на този ден. В Германия и Австрия считат 1 април за нещастен ден, а родените на този ден за хора без късмет.

Но както винаги, българската традиция е по-особена. Имаме Музей на хумора и сатирата в Габрово - град избран по-скоро за вицовете, свързани уж с прословутото сметкаджийство на габровци, но вероятно най-много със самоиронията им.

Чудомир обичал да казва: "Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж". Бихме допълнили – дори и когато съвсем не ни е весело. Това напомня старата притча – един завоевател обсадил град и за да го освободи поискал богатства. Когато се върнали първия път пратениците му, попитал какво правят обсадените? Отговорили му – плачат. Той заповядал – отидете пак и вземете, каквото можете. Действието се потретило. На четвъртия път пратениците за богатства отговорили, че хората се смеят. Е, значи вече нямат нищо за даване, казал завоевателят.

Но да не униваме – все пак светът е оживял, защото се е смял и да си припомним забележителната снимка на гения Алберт Айнщайн – с изплезен език към света. Да опитаме! / БГНЕС


 Малко идеи за „Невинни“ шеги, по случай 1 Април деня на шегата. Но все пак внимавайте и с мярка, на кой колко и какво може да носи на майтап.

Честито! Ти вече си милионер. По сметката ти „настроение“, бяха преведени 1000000 усмивки.

Дадох номера ти на една мацка, мислех че няма да имаш против. Обаче се оказа, че е данъчна инспекторка, сори…

Имаш нещо на главата си. Не знам какво точно е, май прилича на коса…

Пиша ви във връзка с обявата , която сте пуснали във вестника. Наемам се за час да изпразня апартамента ви от всички излишни вещи, мебели, черна и бяла техника съвсем безплатно.

ЧЕСТИТО!!! Спечелихте нашата награда: ДВОЙНО УГОЛЕМЯВАНЕ НА ГЪРДИТЕ. Очаквайте подробности.

С този SMS ви информираме, че поръчаните от вас дузина кози ще ви бъдат доставени утре в 10:00 на посочения от вас адрес.

Пратил си ми над 100 SMS-а и вече ми писна. Престани да ми ги пращаш или ще ги препратя на жена ти.
 
Какво става с телефона ти?? Това шега ли е? Всеки път като те търся и ми се включва оператора и казва „Съжалявамe, абонатът който търсите…
в момента прави секс. Моля опитайте пак.“

Аз съм мъжът мечта: Млад, красив, романтичен, надарен и много богат. Нищо не търся, само реших да се похваля.

Tука един приятел се опитва да ми го вкара от 2 часа и не може. Ти как ми го вкара миналия месец.Никога няма да разбера как се зареждат тия ваучери…

Участвате в телефонен тест за алкохол. Моля духнете в слушалката.

Важно съобщение: внимавай, на всеки светофар вече има камери. Оправи си външния вид , за да излезеш по-добре на снимката.

Здравей, любов моя! незнам как да ти го съобщя затова карам направо. Вкараха ме в болница и откриха теб в сърцето ми.

Намерих портфейла ти.Услужливо ти го връщам със всички документи в него, само парите вземам, като възнаграждение за доброто дело. Оставям го под един камък до последната пейка, на последния перон на ЖП гара.

Вчера вечерта пред отделението беше оставено новородено с бележка и вашия тел. номер на нея на бележката пише, че вие сте бащата и също така, че на знаете все още за това. ако искате да си го вземете елате при нас да оформим документите.

Вчера говорих с теб, но не знам дали ще си спомниш. Обеща да ми дадеш 100 лв.

А вие дано сте се смели прилично, защото погледнете там… Участвате в скрита камера.
 
imageЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОСЕЩАВАТЕ МОЯТА СТРАНИЧКА!

image








Гласувай:
46



1. mt46 - Честит празник, Ваня!
01.04.2012 08:11
Спешно ми трябват парите, които ти дадох назаем!...
Приятен ден! :)
цитирай
2. naidobriq - Честит празник МИЛА:))
01.04.2012 08:53
Вчера говорих с теб, но не знам дали ще си спомниш. Обеща да ми дадеш 100 лв.

:)))
цитирай
3. divna8 - Здравей, Ваня. . . :))) Днес ка...
01.04.2012 09:01
Здравей, Ваня... :)))
Днес казвам само истината, както всеки ден...
Защо ли обаче хората се смеят?! Сега разбрах: защото е Първи април /а аз малко съм "скарана" с официалния календар :)))))))))))) /

Хубав и позитивен ден ти желая, а и не само аз... Котьо се опитва и той да си напише "мнението"...
нжрйгя'итъ40уъш'
Успя, но... превода си е твой :)))))))))))
Прегръдки от всички ни!
цитирай
4. ivankalilova - Спешно ми трябват парите, които ти ...
01.04.2012 09:19
mt46 написа:
Спешно ми трябват парите, които ти дадох назаем!...
Приятен ден! :)

Няма проблеми, Маринче........Тръгвай веднага, но внимавай, на всеки светофар вече има камери. Оправи си външния вид , за да излезеш по-добре на снимката.:)
Сърдечни поздрави!
цитирай
5. ivankalilova - Вчера говорих с теб, но не знам дали ...
01.04.2012 09:23
naidobriq написа:
Вчера говорих с теб, но не знам дали ще си спомниш. Обеща да ми дадеш 100 лв.

:)))

Здравей, мила !Разбира се че си спомням.....,но бързам да ви пиша във връзка с обявата , която сте пуснали във вестника. Наемам се за час да изпразня апартамента ви от всички излишни вещи, мебели, черна и бяла техника съвсем безплатно.
Прегръдки и усмивки!:)))))))))))))))
цитирай
6. ivankalilova - Здравей, Ваня. . . :)))Днес ка...
01.04.2012 09:25
divna8 написа:
Здравей, Ваня... :)))
Днес казвам само истината, както всеки ден...
Защо ли обаче хората се смеят?! Сега разбрах: защото е Първи април /а аз малко съм "скарана" с официалния календар :)))))))))))) /

Хубав и позитивен ден ти желая, а и не само аз... Котьо се опитва и той да си напише "мнението"...
нжрйгя'итъ40уъш'
Успя, но... превода си е твой :)))))))))))
Прегръдки от всички ни!

Здравей, прекрасна Дивничка! Благодаря, за всичко , а написаното от Котьо ми стопли душата......
И нищо, че навън вали, нека в душите ви е топло и слънчево!
Прегръдки!:)))
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - Честит първи сняг, Ванче!:))))
01.04.2012 10:32
*** На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. Това бил първият снежен ден от годината. Хората се замеряли със снежни топки и после давали фалшиви оправдания. Уцеленият със снежна топка се смятал за "губещ" и трябвало да изпълни едно желание на човека, замерил го със сняг.

~*~ В древността 1 април отбелязвали само ирландците.

Но най-ми хареса това, как Чудомир обичал да казва: "Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж".

И честит първи Април - да донесе година на веселие и радост - до бъдещия Април! Нали е вестоносец на Христовото възкръсване - дано по-скоро потънем с небето в зелените корони на дърветата! Благодаря ти, беше ми приятно да прочета за тази така древна традиция. Радостен и закачлив ден!:)
цитирай
8. mariniki - у нас би трябвало да празнуваме ден на политиците...
01.04.2012 10:34
нали те най-много лъжат...и то всеки ден..

Честит прпазник на шегата и лъжата...
на хумора и сатирата, Ваня!
Бог да закриля и птиците!
цитирай
9. tota - Ванечка, привет!
01.04.2012 10:36
Усмивките, които ни подари днес са прекрасни!

Поздрави!
цитирай
10. ivankalilova - *** На този ден по времето на дина...
01.04.2012 11:43
malchaniaotnadejda7 написа:
*** На този ден по времето на династията Чосон в Корея било позволено царското семейство и придворните да се шегуват помежду си. Това бил първият снежен ден от годината. Хората се замеряли със снежни топки и после давали фалшиви оправдания. Уцеленият със снежна топка се смятал за "губещ" и трябвало да изпълни едно желание на човека, замерил го със сняг.

~*~ В древността 1 април отбелязвали само ирландците.

Но най-ми хареса това, как Чудомир обичал да казва: "Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж".

И честит първи Април - да донесе година на веселие и радост - до бъдещия Април! Нали е вестоносец на Христовото възкръсване - дано по-скоро потънем с небето в зелените корони на дърветата! Благодаря ти, беше ми приятно да прочета за тази така древна традиция. Радостен и закачлив ден!:)

Здравей, мила Надя!За снега.....благодаря, а при нас все още вали дъжд...и е мноооого студено.....
По повод мисълта на Чудомир.....мъчно ми е за хората с празни дни .
Усмихвам дори, когато.....много боли....
Аз ти благодаря, миличка ,за вниманието, за отделеното време, за милите думи!
Усмихни се ДНЕС...........и така всеки ден, животът не е репетиция !
Поздрави и прегръдки!:)))
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - :) ~*~
01.04.2012 11:43
Ванче, тук наистина вали сняг! Пошегувах се, но... заваля - първо дъжд, после сняг!
Сърдечни поздрави от подножието на Витоша на Стара планина!:) ~*~

:) Пратили сме коментарите си в една и съща минутка! Ще ти посветя стихотворение за този истински първоаприлски сняг скоро, когато и аз мога да кажа като теб, че: "Животът не е репетиция"!

Благодаря ти за всичко, скъпа Ваня! Прегръщам те с най-топли чувства, със слънце и радост! Тези дни слънцето на българската династия ще прелее в небето и в дърветата и всичко ще цъфти!:))) До скоро!
цитирай
12. ivankalilova - нали те най-много лъжат. . . и то в...
01.04.2012 11:45
mariniki написа:
нали те най-много лъжат...и то всеки ден..

Честит прпазник на шегата и лъжата...
на хумора и сатирата, Ваня!
Бог да закриля и птиците!

О, Маги, толкова си права......политиците, техните ежедневни лъжи, ни дойдоха в повече .....
Нека днес се посмеем от сърце....има на какво.....
Хубав ден!:)))
цитирай
13. ivankalilova - Усмивките, които ни подари днес са ...
01.04.2012 11:47
tota написа:
Усмивките, които ни подари днес са прекрасни!

Поздрави!

Радвам се, мила Ати !
Прегръщам те , от сърце!:)))
цитирай
14. stela50 - Здравей , приятелко любима ... Както искаш го приеми ,
01.04.2012 11:49
но вече пътувам към твоя град и очаквам да си се подготвила
подобаващо ... не съм сама , а и наближава обяд .
Слагай трапезата , Ванче ... идваме !
Топли прегръдки за сега !
цитирай
15. ivankalilova - Ванче, тук наистина вали сняг! П...
01.04.2012 11:53
malchaniaotnadejda7 написа:
Ванче, тук наистина вали сняг! Пошегувах се, но... заваля - първо дъжд, после сняг!
Сърдечни поздрави от подножието на Витоша на Стара планина!:) ~*~

:) Пратили сме коментарите си в една и съща минутка! Ще ти посветя стихотворение за този истински първоаприлски сняг един ден, когато и аз мога да кажа като теб, че:

"Животът не е репетиция"! Благодаря ти за всичко, скъпа Ваня! Прегръщам те със слънце и радост! Тези дни ще прелее в небето и дърветата и всичко ще цъфти!:))) До скоро!

Мила Надя.......ти наистина стопляш душата ми ....винаги....БЛАГОДАРЯ ТИ !
ОТКОГА ГО ЧАКАМ ТОЗИ МОМЕНТ: ДА ПРЕЛЕЕ В НЕБЕТО И ДЪРВЕТАТА И ВСИЧКО ДА ЦЪФТИ.....
Не ,че не обичам снега......но душата ми вече копнее за слънце, зеленина и омайния дъх на цветята......които отглеждам.... .....
Прегръщам те с много обич!:)))
цитирай
16. ivankalilova - но вече пътувам към твоя град и оч...
01.04.2012 12:16
stela50 написа:
но вече пътувам към твоя град и очаквам да си се подготвила
подобаващо ... не съм сама , а и наближава обяд .
Слагай трапезата , Ванче ... идваме !
Топли прегръдки за сега !

Скъпа приятелко, та аз не съм спала цяла нощ, готова съм с всичко .
Трапезата е сложена и ви очаква !:)))
цитирай
17. gocho52 - Ял съм зелен хайвер...
01.04.2012 12:18
И ракийка съм пил,
с кьопоолу.
Наздраве!
цитирай
18. ivankalilova - И ракийка съм пил, с кьопоолу. На...
01.04.2012 12:47
gocho52 написа:
И ракийка съм пил,
с кьопоолу.
Наздраве!

Каква била работата, Гоше......а аз се чудя, защо си ми пратил над 100 SMS-а и вече ми писна. Престани да ми ги пращаш или ще ги препратя на жена ти.
Поздрави!:)))))))))))))))
цитирай
19. jabalka - Привет и от мен!
01.04.2012 13:05
Наистина честит пъвоаприлски сняг и честита нова година ,а когато дойде Хан Аспарух - тежко и горко на немците с цепелина , който описа Марк Твен така образно в своя разказ - " За мишките и хората с любов"
Ха , да ни е честито и сито до насита - от утре успешно да пренаредим кашата , която току що забърках - смело и безотговорно!
цитирай
20. kleopatrasv - Вчера на плажа в Калифорния валя ...
01.04.2012 13:33
Вчера на плажа в Калифорния валя сняг..:)))
/от пухчета, беше..де.../
Пухкави поздравчета и за теб, Ваня!
цитирай
21. dolsineq - Винаги с усмивка! :)
01.04.2012 14:31
"Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж" – поздрави за хубавата мисъл, Ваня! :)
цитирай
22. megg - Ванюшкаааа! :))
01.04.2012 14:33
Докато си побъбрите със Стела и приятели, ще съм на прага, отваряй широко порти!
И не се кахъри за мен, мога да мина само с маслинка. ( И малко Мартини! )
Хубав, празничен ден! И да знаеш, наистина си милионерка, много грейнали усмивки си събрала!
цитирай
23. hristo27 - Усмихвай се!Но не само днес.
01.04.2012 15:07
Усмихвай се! :)))
Но не само днес.
цитирай
24. pevetsa - Ванче, мила, помагай, трябва да ...
01.04.2012 15:38
Ванче, мила, помагай, трябва да настаня някъде Жозе Барозо, идва ми на гости, ...
да ти се намира празна стая!? :))))))
цитирай
25. ivankalilova - Наистина честит пъвоаприлски сняг ...
01.04.2012 16:34
jabalka написа:
Наистина честит пъвоаприлски сняг и честита нова година ,а когато дойде Хан Аспарух - тежко и горко на немците с цепелина , който описа Марк Твен така образно в своя разказ - " За мишките и хората с любов"
Ха , да ни е честито и сито до насита - от утре успешно да пренаредим кашата , която току що забърках - смело и безотговорно!

Здравей Ябълчице! Мила, запретвай ръкави , че и помощ да си потърсим ,тази каша дето си забъркала..........много време ще ни отнеме.........
А......нали ти е ясно, че утре е понеделник, ами и на всичкото отгоре отново се връщат минусовите температури.......
И тъй като винаги ми се намират усмивки в повече, с удоволствие ти подарявам няколко!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
26. ivankalilova - Вчера на плажа в Калифорния валя ...
01.04.2012 16:36
kleopatrasv написа:
Вчера на плажа в Калифорния валя сняг..:)))
/от пухчета, беше..де.../
Пухкави поздравчета и за теб, Ваня!

Благодаря, за поздравчетата , Клео, но слдвашия път ме вземи със себе си, моляяяяя:)))
цитирай
27. yotovava - Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж
01.04.2012 16:38
Във Франция 1 април е ден на рибата.

Поздрави и усмивки :))))))))))))))))))))))))))
Валя
цитирай
28. ivankalilova - "Най-празният от нашите дни е ...
01.04.2012 16:45
dolsineq написа:
"Най-празният от нашите дни е този, в който не сме се засмели нито веднъж" – поздрави за хубавата мисъл, Ваня! :)

Благодаря, мила, радвам се, че беше тук.
Една усмивка не струва нищо, а прави много! Не трае повече от миг, но спомена за нея понякога е вечен.
СЪРДЕЧНИ ПОЗДРАВИ!:)))
цитирай
29. ivankalilova - Докато си побъбрите със Стела и п...
01.04.2012 16:53
megg написа:
Докато си побъбрите със Стела и приятели, ще съм на прага, отваряй широко порти!
И не се кахъри за мен, мога да мина само с маслинка. ( И малко Мартини! )
Хубав, празничен ден! И да знаеш, наистина си милионерка, много грейнали усмивки си събрала!

Хайде , миличка от кога те чакам, вече питката изстива.......
Маслинка и ..........Мартини ще се намерят......., при това богатство мое , не е проблем.......
Богат е този-който дава,а даващият не беднее,
щом ОБИЧ от сърце раздава ,човек блести ,а не бледнее..
И.....ето затова те прегръщам с многоооооо обич!:)))
цитирай
30. ivankalilova - Усмихвай се! :))) Но не само днес. ...
01.04.2012 16:59
hristo27 написа:
Усмихвай се! :)))
Но не само днес.

Благодаря, Ице ! Усмихвам се ......такава съм си ....
Усмивката е светлина в прозореца на лицата ни ,която показва ,че сме си в къщи.
Хубава вечер!:)))
цитирай
31. ivankalilova - Ванче, мила, помагай, трябва да ...
01.04.2012 17:02
pevetsa написа:
Ванче, мила, помагай, трябва да настаня някъде Жозе Барозо, идва ми на гости, ...
да ти се намира празна стая!? :))))))

Приятелю, не се притеснявай , празни стаи има много ......, но ако и нашите гости пристигнат ....имаме 400 литров аквариум , може пък и да поплува ....., а там наистина е прекрасно.
Поне ще му е топло!:)))
цитирай
32. ivankalilova - Във Франция 1 април е ден на рибата. ...
01.04.2012 17:04
yotovava написа:
Във Франция 1 април е ден на рибата.

Поздрави и усмивки :))))))))))))))))))))))))))
Валя

Благодаря, Валя !Ето ,че нашите рибки имат повод да празнуват .
Отивам бързо да ги почерпя с чернодробна храничка.....
Усмивки, много и за теб!:)))
цитирай
33. ckarlet - Честит 1-ви април, Ванче! Днес ...
01.04.2012 17:17
Честит 1-ви април, Ванче!
Днес успях да се пошегувам и аз, и се смях от сърце, защото добре се справих:))
цитирай
34. ivankalilova - Честит 1-ви април, Ванче! Днес ...
01.04.2012 17:37
ckarlet написа:
Честит 1-ви април, Ванче!
Днес успях да се пошегувам и аз, и се смях от сърце, защото добре се справих:))

БРАВО НА ТЕБ, ХИТРУШАНКЕ....., но не забравяй.......че утре е понеделник ......
Весела и радостна вечер!:)))
цитирай
35. kasnaprolet9999 - Ето и моята шегичка
01.04.2012 21:15
Април се днес довлече
и пролетта отвлече,
сватба иска да вдига
и око му не мига)


Пролетта се гневи
-Бързо мене пусни,
че ми е набола тревата
и е гола още гората.

Птиците идат без страх
и ще станеш за смях,
че откраднал си ме мене
мома малка и зелена.

Недей се така шегувай,
недей с мене флиртувай,
работа ме чака знай,
ти ела при мен след май.

Щом разлисти се гората
и ми зацъфтят цветята,
замирише ли липата,
ще те чакам всред полята.

Поздрави за постинга!!
цитирай
36. tomich - Днес една от внучките ме зарадва. ...
01.04.2012 23:48
Днес една от внучките ме зарадва. обажда ми се по телефона тъжно, тъжно: "Деди, искам да ти кажа че вчера в съвета на даскалите са решили да ме изключат от училище...Счупих свръхмодерния микроскоп, щото едно от момчетата ме блъсна и аз падайки изпуснах микроскопа..."
Не останах толкова изненадан, щото я знам каква драка е, ама се вързах и почнах ядосан да я разпитвам как е станало всичко...Или трябва да го платиме, казва, или ме изключват. Прилоша ми, а тя :Кажи на мама, Деди, че мене ме страх. Ааа, не, викам и, това ти ще и го кажеш. Е, добре, деди, аз ще и съобща априлската новина, а ти приготви все пак парите, хи хи хи!....
Та така, добре, че го има тоз празник, та да се посмеем и отпуснем! Постингът е много интересен с богатата информация защо и как празнуват първия априлски ден в страните по света. Благодаря! Бъди весела и се смей всеки ден за щяло и не щяло! То поводи за смях и плач - колкото щеш. Налага се да правим селекция.
Желая да ти се случи всичко най-хубаво и смешно!
цитирай
37. sande - Здравей, Ваня!
02.04.2012 11:15
Поздравления за невероятно духовития, весел и зареждащ с празнично настроение постинг!
цитирай
38. makont - Здравей мила Ваничка,
02.04.2012 11:54
прекрасен ден е първи април, вчера не налъгах никого, защото по-добрата ми половинка вчера имаше рожден ден, пък и юбилей на всичкото отгоре, та се бях развихрила да приготвям празника. Той май е най-хубавата шега в моя живот. Казват, че ако те излъжат на първи април е за здраве. Усмихната и хубава нова седмица ти желая. Прегръдка от мен!
цитирай
39. mileidi46 - Моят скромен подарък за теб мила...
13.04.2012 15:17
http://sl.glitter-graphics.net/pub/3271/3271185uf7jp47j9p.gif
Светли празнични дни ти пожелавам от сърце...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ivankalilova
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3103480
Постинги: 225
Коментари: 6107
Гласове: 19223
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930