Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2013 18:27 - Врагът не е ГЕРБ! Разберете го най-после!
Автор: marystaneva Категория: Политика   
Прочетен: 16787 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 19.08.2013 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Врагът не е ГЕРБ! Коментари по повод един постинг на Борис Станимиров (templar). Мисля че са по-важни дори от самия постинг… Копирам ги тук без редактиране. Запазила съм поредността и броя им от преди да напиша своя коментар.

Статията може да видите на долния линк ( с по-едри букви е), но коментарите са от
http://www.svobodata.com/page.php?pid=12284&rid=6#comments,
където също е публикувана.

Изводите нека всеки да си ги направи сам… Надявам се и от Реформаторския блок да го сторят. Самата статия е тук:

http://templar.blog.bg/politika/2013/08/16/za-otnoshenieto-kym-gerb.1140100

 


А това са коментарите. Обърнете особено внимание на думите на А. Ковачева... Моля останалите коментирали да не се чувстват пренебрегнати. Приятно четене! :) 

Автор: Маринов

Абе, тя работата малко мяза на оная: с хашлаците от махалата да бутнеш баба си по стълбите и после да я питаш що се търкаля надолу. И като и строшиш краката, да питаш защо не тича и защо не се разправя с хашлаците.

Автор: 123

И как преброи Авторът кой-кой е на протеста? Или ги преброи по онези, които се втурваха към централата на ГЕРБ първо, колчем шествието тръгнеше от Министерския съвет? Вече дори не ми е обидно от подобни "констатации" и манипулации, защото не ГЕРБ преговаряше тет-а-тет със Станишев преди изборите, не ГЕРБ договорираше участие в правителство на "националното спасение" под егидата на Кристалина, не ГЕРБ УЧАСТВА В ПАРАЛЕЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ИЗБОРИТЕ АН БЛОК С УРОДИТЕ ОТ БСП И ДПС! Не ГЕРБ даде министри в правителството на Олигарски, а Кунева, при това първите и фигури в партията - Златанова и Дивизиева. Бих написал доста неща, но ми се струва излишно. Пак ще има едно преброяване, едно прекрояване, ще избие Нарцисизмът на един Безпогрешник на първа линия, а това е много вредно за единствената ни цел сега - Мародерите да си идат завинаги! И затова пожеланието ми е следното: Нека "Реформаторският блок" спечели над 30% на следващите избори, нека направи правителство /отсега мога да ви кажа и с кого, при това категорично и от първа ръка/, нека се изправи срещу червено-турската икономическа кохорта, владееща над 70% от икономиката ни, нека я пребори, ако и дори зад Безуханова да се таят ироничните усмивки на Гриша Ганчев и Валентин Златев!Нека! Тогава ще се покатери на Мусала Истината, но колцина Слепци ще я прозрат и за чий чеп..? Дотогава бройте, кройте, бийте се в гърдите... Ние ще действаме, защото Боговете на Думи са Нищи в калта...

Автор: ИВ

ГЕРБ са си на мястото. В парламента са в опозиция и гласуват против всяко решение на управляващите. Привържениците на ГЕРБ са на протестите. В малките градове на изборите гласуваме против комунистите. А Вие от "дясно" заедно с комунистите се обединихте срещу ГЕРБ. Колко пъти Бойко подава ръка, колко пъти Ви призова заедно да се съюзите срещу комунистите. Но Вие не, искате властта само за себе си. Няма какво Бойко да ни изкарва, ние сме си на местата. Вашата политика е долу Бойко. Той Ви попита щом не сте с ГЕРБ, тогава с кой сте? За мен сте с комунистите. Вие трябва да отговаряте.

Автор: Сол

Защо най-голям враг за комуно мафиотското правителство е Борисов?! А не Костов? Защо Местан призова "автентичната десница, с която добре работили"??!! Къде беше Костов на 12 май, когато тройката завзе властта по другия начин, недемократично??! Борисов има мн. кусури, но е повече демократ и патриот от Костов и тройната!!!

Автор: А. Ковачева

Първа грешка на автора: избирателно поднасяне на фактите. Пеевски беше гласуван на 14 юни. ГЕРБ напусна парламента и на 18 юни Борисов обяви след заседание на парламентарната група, че "ГЕРБ напускат парламента и няма да се върнат преди провеждането на избори..." ГЕРБ беше първата политическа сила, която фактически обяви парламента в този му състав и поведение за вреден за България. По това време реформаторският блок още го нямаше. 
Втора грешка на автора: той очаква политическото поведение на ГЕРБ да отговаря на собствените му представи за такова. Ако политическото поведение на ГЕРБ отговаряше на тези очаквания, ГЕРБ щеше да е ДСБ. Което очевидно партията на Борисов не е.
Трета грешка: макар че надали съзнава, авторът е влязъл в пропагандната парадигма на БСП спрямо ГЕРБ, която е изключително проста и ефективна - пълна сатанизация. Ако ГЕРБ е извън парламента - защо не се държи като парламентарна опозиция и не спори с управляващите в НС. Ако ГЕРБ влезе в парламента (както стана) - ето на, видите ли ГЕРБ играе заедно с управляващите. 
Четвърта грешка на автора: т. нар. интелектуално високомерие. Дясната опозиция с охота върти етикети като Тиквата, Винету, Буда и прочие. Естетическата съпротива срещу Борисов прерастна в политическа такава, независимо, че ГЕРБ направи пробив в електората както на БСП, така и на ДПС. Колко важен е този пробив можете да разберете по неистовата омраза на БСП и ДПС към ГЕРБ и неприкритото намерение да се разправят с тях по "нестандартни начини". Електоратът на БСП и ДПС се представи в плът и кръв с петъчните автобуси. Този електорат няма да се промени даже в рамките на едно поколение. Е, кое е по-добре - да го употребяват комунистите като жив щит в защита на диктатурата си, или да го омайва ГЕРБ от позицията "И аз съм прост, и вие сте прости"? Кое е по-добре - неосталинистки популизъм или проевропейски популизъм? Защото ако ви е обидно да бъдете популисти спрямо тези хорица и си мислите, че в България политика може да се води без никакъв популизъм, сте твърде надраснали собственото си население и няма как да бъдете политици, припознавани от толкова гласоподаватели, че да могат да управляват.
Пета грешка на автора: последователното непостоянство на Борисов и респ. на ГЕРБ е много повече политически игрови подход, отколкото лична характерология на самия Борисов. Това "непостоянство" - днес казвам едно, утре друго - изважда от равновесие основните му политически врагове - ДПС и БСП. Все пак Борисов е ченге и познава начина на мислене на сивите комунистически кардинали. И чрез своето непостоянство досега успешно се измъква (измъква и партията си) от повечето активни мероприятия, които тези кардинали му режисират. 
Шеста грешка: ако ГЕРБ беше призовал официално своите привърженици да се присъединят към протестите, първите, които щяха да скочат, че Борисов яха народното недоволство, щяха да са членовете на Реформаторския блок. Затова не е коректно сега ГЕРБ да бъде обвиняван, че не е направил нещо, за което щеше да бъде руган. Не се наемам да кажа коя е преобладаващата част от протестиращите и предлагам на хора като автора да не злоупотребяват с това. Подобен подход би бил началото на края на протеста. 
В този сайт много хора, които професионално се занимават с политология, социология, история и политика, отдавна призовават за разумен подход на политическите субекти в дясно един към друг. В основата си тези призиви още от предизборната кампания се опитват да призовават хората да не мислят в черно-бяло. Този начин на мислене по същество е тоталитарно-комунистически. А виртуозите му в момента са на власт. 

Автор: cy134

герп е алтернатива? ми то тогава направо да се удавим в ариана...

Автор: destilator

Първото нещо, което заявиха от Реформаторския блок, е че не щат ГЕРБ.

Автор: Ощавен маркиз

ВИРТУОЗЕН КОМЕНТАР, уважаема г-жо Ковачева! Чудесна аналитична „лента“!
Но от мислещи хора като Вас, а и като автора на коментирания текст, бих искал да чуя, има ли назрели условия, и възможно ли е до следващи избори, да се изгради организационно и мобилизира електорално - нова, млада по средна възраст, проевропейска, дясно-реформаторска партия. На чисто. Защитена от виртуозния /и според самата Вас/ агентурно-кадрови змиярник на „путино-социализма“ с колегиалния и колаборативен „гръб“, тъй да се каже, на ГЕРБ и „многоцветния“ сегашен Реформаторски блок.

Автор: Михаил Иванов – GB

Г-н templar, уважавам Ви много защото съм чел много хубави мисли и коментари от Вас. Но в случая не сте прав. ДСБ направи такива гафове през годините пред лицето на собствените си симпатизанти и поддръжници, много от тези гафове стават ясни едва напоследък, но бяха почувствани интуитивно от всички тях и резултатите се виждат на изборите (не само на последните). Ако трябва някой да бъде подозиран в съглашателство с комунистите това е по-скоро ДСБ, отколкото ГЕРБ. Прочетете коментарите на "123" и А. Ковачева, те са абсолютно прави и няма смисъл да ги повтарям. Но ако Ви е осенила идеята за единство на антикомунистическите сили, което е нещо много хубаво и належащо, и като се имат в предвид грешките на ДСБ, много от тях дължащи се на пряко подчинение на лидера Костов (и което никак не подхожда на хора, претендиращи за демокрация) именно ДСБ следва първа да подаде ръка и помоли за сътрудничество ГЕРБ! И не питайте къде са симпатизантите на ГЕРБ! Ние сме там до вас на протеста. Борисов е чудесен тактик и би било истинска лудост да подкрепи открито протеста, защото триглавата ламя само това и чака, за да си намери "благоприлично" основание за унищожаването му със сила... Но без ГЕРБ трудно само ДСБ би убедило Плевнелиев за ветото, нали?

Автор: Цеца Чушева

Няма какво повече да добавя кьм коментарите,още повече ,че сьм изразила позицията си по въпроса (да не се повтарям). Това,което искам да кажа е кьм ДСБ директно и то е: "Кьсно е, либе, за китка". Още помним какво направихте през 1997 и виждаме докъде я докарахте. И на децата си ще разкажем - "да помнят и те, да знаят" какво предателство извьршихте.

Автор: А. Ковачева

Драги маркизе,
Аз се изприщвам като чуя "на чисто" и "нова партия". Ето, от вчера си имаме още една - циганска, избабувана от БСП и ДПС. Броят им общо май е 185. Така БСП и ДПС решават проблема с купените цигански гласове. "Нова партия" е напълно компрометиран от практиката ход, според мен. Освен това, призивът за нови лица е същата романтична мечта за непознатия спасител (бил той личност, или организация), който ще дойде от нищото и ще ни поведе по правилния път. Не знам, ние жените по принцип сме по-консервативни... Но лично аз предпочитам проверените партии и политици. Тези, на които общо взето знам и достойнствата, и недостатъците. И ми се струва, че ако се спрат взаимните обвинения в дясно (и център) и се поведе позитивен диалог, това ще качи избирателите и на реформаторския блок (ако се консолидират за общи листи), и за ГЕРБ. При цялото ми уважение, не виждам други. Българското политическо пространство, такова каквото е, въобще олигархизираното ни общество, могат да обърнат колата и на най-печената западна партия. Мисля си, че българската политика отдавна не е за новаци, защото основни нейни лостове са практически подменени. Тоест, отговарям Ви, че според мен дори да се изгради организационно "нова, млада по средна възраст, проевропейска, дясно-реформаторска партия" по никой начин няма да успее да се позиционира електорално даже и при избори след пълен мандат на настоящето управление (да не дава господ). Каруцата затъва в калта и вместо да търсим расови коне от не-знам-къде, да впрягаме наличните товарни добичета и да дърпаме колкото сила ни е останала. И ние с добичетата, и с гражданския камшик в ръка. Защото само след няколко месеца, според мен, ще е фатално късно. Абсолютно прав е майор Писов.

Автор: втори шанс

Разумна позиция. Само обединение срещу национал-социалистите има шанс да успее. Обединението трябва да стане отдолу нагоре. Всички ние трябва да сме убедени, че това е пътят и да принудим политиците да го следват. Време е Борисов и Цветанов да разрешат на своите лица да участват на протестите. Самите те не трябва да го правят, защото ще има провокации.

Автор: втори шанс

Ковачева, и аз Ви поздравявам и за двата коментара. Направо имате аналитична дарба. Хора като вас и Сугарев трябва да се организират в мощен тинк-танк, от който политиците да се учат. Излишно е да казвам, че моето мнение съвпада с Вашето, особено за нуждата от ""нова и чиста" партия. Мисля че вече изживяхме периода, когато търсехме месия (партия или личност) да ни води към светлото бъдеще. И сегашните товарни коне не са за изхвърляне. Новите партии или ще бъдат поредните клонинги на БСП, или някакви корпоративни проекти със съмнителна перспектива. Иначе ми харесва подхода и мисленето на Темплар. Убеден съм, че ДСБ и СДС могат да запазят индивидуалността си и без да се противопоставят сляпо на ГЕРБ. Въпросът е повече хора в реф. блок да го послушат и да започнат да мислят по-прагматично.

Автор: Цеца Чушева

Към г-жа Ковачева - Спешно е необходимо обединение на една-единствена основа НЕЗАБАВНА ОСТАВКА. Това е най-важното. Защото след месеци ще е късно. Подкрепям Вашия призив.

Автор: Ощавен маркиз

Прочетох и веднага отговарям, г-жо Ковачева. И то с ръка на сърцето. Кристално ясна и права сте! Чисто и узряло гражданско (общество) се мъча и аз да провидя, поне в средата, из която се въртят бизнесчето и приятелско-роднинския ми лаф моабет. Има „светулки“ и броят им се множи, но лутането в тъмнилката си е като във време оно, че и още по-ступорно… Но има, има големи очаквания сред неоцапаните и необвързаните граждани! За съжаление, не всички могат и знаят къде да прочетат, чуят и видят неманипулираната картинка-пъзел, над чиято „сглобка“ форум като този се труди. Тъй че - пълна мобилизация на новия набор, по-старите пушки и целия демократически запас! Да обърнем изборите от мимолетна „трапеза за гладни“ - в конкурс за мислещи, поемащи реален контролен ангажимент граждани!

Автор: обикновен дясномислещ

Много точно е мнението на г-жа Ковачева. Това са и мои мисли, изказани от друг човек. Аз съм от хората, които излизаха на улицата преди 20 години с надеждата, че поне децата ни ще живеят в нормална държава. Сега те са там и протестират за същото. Питам се защо се раздроби дясното, а в "ляво" (щото не е) е само една партия? Кой каква партия ще прави - все ще е център-дясно! Хора от ДСБ: Врагът не е ГЕРБ! Те би трябвало да са ви потенциални съюзници, а не Кунева. Има нещо сбъркано в това.

Автор: ПЪН

НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ КАТАТОННАТА ХВАТКА НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ СТУПОР!

Автор: аз, Мариянка Станева

Авторът не е прав, че от ГЕРБ не сме на протестите. Не очаквате да си сложим табелки с надпис "ГЕРБ" на гърдите, нали? Там сме, до вас. През август, като не идваме толкова често, си личи... Сега просто поддържаме огъня и набираме сили за септември. Високомерието и отказът на Вашето ръководство за диалог и съвместни действия срещу правителството наливат вода единствено в мелницата на управляващите. Дано от РБ да си дават сметка за това. ГЕРБ лесно може да изкара няколко десетки хиляди човека на улицата. Помните как напълнихме зала "Арена Армеец", нали? Но не е това начинът... Власт на всяка цена не ни трябва. Кръвопролития също. Доказали сме го. Целта не е ГЕРБ да прави държавен преврат. Хората трябва да бъдат убедени да ни подкрепят, а това понякога изисква повече време...

Ако ли не - тежко ни и на нас, и на вас, и най-вече на България...

Дано някой се вслуша и в мъдрите думи на останалите, които са коментирали преди мен. 

image




Гласувай:
10



1. vmir - Комунизмът възпита хора, които мразят коректните, успяващите и способните.
20.08.2013 06:59
Най-лесно за некадърните и завистлините е да нарочват за комунист всеки по-силен и кадърен от тях. Това е основен тактически прийом на самите комунисти, от които на думи по-големи антикомунисти няма, защото това е единственият им начин да поддържат интриги, беззаконие и дезориентация, без които знаят, че нямат шансове в цивилизована конкурентна среда. ГЕРБ не са идеални, нито имат космически щит срещу онези, които користно се вливат във всяка силна и успяваща партия, но са несъизмеримо по-добри от "антикомунистите" на думи, които в алчността и припряността да се докопат до власт и облаги, възпроизвеждат най-паразитните, ретроградни и отвратителни маниери на комунизма.

Отдавна съм разбрал, че дали е бил член на БКП някой е доста груб и често подвеждащ ориентир. Далеч по-важно е какво човека прави, за да не се възпроизвеждат комунистическите маниери и лъжите, които ги реанимират непрекъснато. Да се ограничаваш единствено до това, дали някой е членувал в БКП, е най-яркото доказателство за неспособност да разграничиш рецидивите на комунистическия манталитет и възприемането им като удобни за оплюване на всеки, който се опитва да им се противопостави.
цитирай
2. tikoev - Извинявай, но най-големия враг на ...
20.08.2013 11:07
Извинявай, но най-големия враг на България след жидовското предателство довело до падането на страната под турско робство е именно ГЕРБ! Разбирам, че си пристрастна с тези настоятелни постинги (вероятно си имаш основателна причина), но ГЕРБ никога няма да получи отново онази власт която я имаше, и която я употреби за съвсем други цели...ГЕРБ ако не искат да загубят поне местните избори...да се стегнат! За повече да не мечтаят, защото "реформаторите" ще ги обезличат като ПП изобщо...Поздрави!
цитирай
3. sande - Сегашната тройна коалиция - ето я бедата! Превратаджиите!
20.08.2013 12:17
Даже не ми се спори с никого.

Погледнете ги мушмороците: Миков, Манолова, Бисеров!

Зад тях, в сянката - Доган и Станишев. Зад тях? Въпрос.

Това ли е лицето на България?

Това ли са достойните хора?

Всички това е нелепо, неестествено, нелогично, уродливо, отвратително, екзотично, даже одииозно, фантастично-трилърско. Зловеща сянка витае над бедната ни България. А може да бъде съвсем друго!

Поздрави!


цитирай
4. rustocks - Автор: cy134 герп е алтерна...
20.08.2013 12:43
Автор: cy134

герп е алтернатива? ми то тогава направо да се удавим в ариана...
цитирай
5. dimat - "СМЕШЕН ПЛАЧ!
20.08.2013 15:43
Г-жи и г-да плачещи за тази,или,онази партия,а защо не и за някоя,още неродена(особено за такава).Ако Александър Велики,тръгнал да решава въпроса за завладяването на Персийската империя,се беше спрял,да развързва "гордиевия възел"(според преданието,този,който го развърже,ще завладее Азия,т.е,задължително идеологическо условие),той още щеше да се занимава,с развързване на възли.Това правите и вие сега.При това,"развързвате",стари възли,като от другата страна,навързвате нови.Изобщо,занимание за малоумни.Вече,2300 години от тогава вие не сте разбрали това,което Александър е разбрал - пълното безсмислие на тази работа.И какво направил?Просто,разсякъл възела с меч,т.е,премахнал го и решил въпроса.Вие,обаче,малоумно сте се вторачили със възела,завещан ви от други малоумници(зад които хихикат шепа хитреци) и развързвате и навързвате възли,до безсъзнание.А ПЪРВАТА СТЪПКА ЗА РЕШАВАНЕ НА НАШИЯ "ГОРДИЕВ ВЪЗЕЛ" Е ПРЕМАХВАНЕ НА ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА И ВЪВЕЖДАНЕ НА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ...ПЪРВАТА СТЪПКА.НО НЕ ЕДИНСТВЕНА...СЛЕДВАЩАТА Е,"КАКВА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ"...ЗА ДА СЕ РАЗБЕРЕ,ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА Е ПРЕДИ ВСИЧКО "ОТГОВОРНОСТ",А СЛЕД ТОВА "ПРАВО",ОБРАТНО НА РАЗБИРАНАТА СЕГА.
цитирай
6. sestra - Извинявам се много и дълбоко преди да го кажа,
20.08.2013 15:55
но, не виждам как да го изразя по друг начин. marystaneva, това, който го е разбрал, разбрал, че ГЕРБ и естествено Борисов не е враг на демокрацията, ами напротив. Останалото, дето още не е, няма и да разбере. То е гъпунгер до рапунгера. И тук таме магаре на Лост. Безнадеждност, но добре, че има и свестно. Надявам се, бях изчерпателна.
цитирай
7. dikobraz - цитат Първото нещо, което зая...
20.08.2013 23:51
цитат
Първото нещо, което заявиха от Реформаторския блок, е че не щат ГЕРБ.
и като не щат ГЕРБ с кой ще управляват.

с новата тройна коалиция. Или просто искат да се наредят на хранилката.

В момента силно дясното пространство е празно, но точно кунева няма да го заеме.
Прочетете коя е била Кунева в годините преди 1989. ако няма къде, питайте Кошлуков , той ще ви каже.
Санде - забравяш още един герой - Йордан Цонев.
Ще припомня думите му пред подкрепящите правителството и бюджета миналия петък.
От догодина - прилагат златното швейцарско правило и още
- Повече няма да оставим монополите да ви тормозят.
Първи въпрос - Откъде пари за правилото ?
Втори въпрос - Ще се намесят в работата на монополите?
При 60 % загуба на вода, при не повече от 60 % плащащи сметки за парно, При неизвестно за мен загуби за ЕРП - кой плаща тези загуби?
А кой на предишните избори в Столипиново обещаваше безплатен ток.
Тези 5 % намаление ще ни излязат през носа в най скоро време.
Справка - цената на газта за автомобили в последнатаседмица скочи с 10 процента.
цитирай
8. demograph - Съгласен съм със Санде!
23.08.2013 18:54
sande написа:
Даже не ми се спори с никого.

Погледнете ги мушмороците: Миков, Манолова, Бисеров!

Зад тях, в сянката - Доган и Станишев. Зад тях? Въпрос.

Това ли е лицето на България?

Това ли са достойните хора?

Всички това е нелепо, неестествено, нелогично, уродливо, отвратително, екзотично, даже одииозно, фантастично-трилърско. Зловеща сянка витае над бедната ни България. А може да бъде съвсем друго!

Поздрави!



цитирай
9. demograph - Врагът е триглавата ламя
23.11.2013 00:59
Прочетете какво казва днес червената глава на Ламята Станишев - Че ГЕРБ са тези от които се бои. Не се бои от протеста. Протеста беше разпарчосан, унизен, маргинализиран и сломен. Защото протестиращите се полъгаха по коваРните внушения на Ламята - Протестирайте и срещу ГЕРБ. Защо ламята ще насочва протеста срещу ГЕРБ? ЗАЩОТО НАЙ-СТРАШНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА ИМ СЕ СЛУЧИ Е ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ СРЕЩУ ЛАМЯТА. От тия всички ГЕРБ са най-организирани и способни да размахат сабята. Какво като миришат. За тая работа има баня. Останалите са политически бебета, политически пигмеи или раздвоени в егото си кръчмарски политикани. Ето за това Станишев, Местан и Лумпена бутат протеста срещу ГЕРБ.
цитирай
10. demograph - Който не е разбрал, че Ламята иска да ни бие по единично да прочете Червенат и глава Станишев...
23.11.2013 01:05
http://www.dnes.bg/politika/2013/11/22/ne-se-govori-za-grupite-na-borisov-karani-s-cel-metej-sreshtu-ns.207123?utm_source=blog&utm_medium=dnesbox&utm_campaign=insidebanner
ГЕРБ НЕ Е ВРАГЪТ НИ. ЛАМЯТА Е ВРАГЪТ. ЛАМЯТА НИ БУТА ДА СЕ САМОИЗЯДЕМ, ЗА ДА НИ ИЗЯДЕ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marystaneva
Категория: Политика
Прочетен: 2649860
Постинги: 234
Коментари: 3432
Гласове: 2849