Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2012 18:14 - КАК САМИ ДА СИ ПОМОГНЕМ ПРИ УХАПВАНЕ ОТ НАСЕКОМИ?
Автор: sandlih Категория: Рецепти   
Прочетен: 55536 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.10.2012 12:46



Много от хората са подложени на ухапвания от насекоми като комари, паяци, пчели, оси, оводи и др. За едни от тях ухапването преминава след  ден - два - три със слаби болезнени симптоми и/или с лек сърбеж. За други, в зависимост от броя на ухапванията,  след ухапванията настъпва сериозен тормоз. Местата на ухапванията се зачервяват, подуват, силно сърбят и т.н., което принуждава пострадалите дори да търсят лекарска помощ. Освен всички изброени и неспоменати неудобства до отминаването на болките, подуванията и сърбежите, възниква и етап на харчене на финансови средства и чудене кой фармацевтичен продукт да се предпочете. Рекламата канализира нещата, едни купуват по-скъпите, а за останалите - "изборът е ваш".
    Оказва се, че има много ефикасен и безплатен начин, който може, без проблеми, да прилага всеки пострадал
(стига да не е алергичен към съответното ухапване - в такива случаи  то е за лекари алерголози и специален незабавен и след това продължителен лечебен процес. Огромното болшинство от хората не знаят дали са алергични или не (или в зависимост от обстоятелствата пък придобили алергия) към някое от ухапванията от споменатите насекоми и е възможно този начин да не му помогне. В такива случаи спонтанно възниква вътрешен оток, който може да доведе до самозадушаване на човека и до неговата смърт. Появят ли се такива симтоми незабавно и по най-бързия начин трябва да се потърси неотложна лекарска помощ.)
   
За целта на процедурата "сами да си помогнем при ухапване от насекоми" са необходими двете ни ръце и скилидка (или няколко, ако ухапванията са повече)  от чесън. Нея може да носите със себе си, когато излизате от дома си.
    Как се процедира!? След като, усетите че сте ухапани от някое насекомо или някой от симптомите след ухапването, първото, което трябва да направите е да натиснете с един от пръстите си на ръката на 2-3 см над мястото на ухапването и това да продължи 1-1,5 -2 минути.
    Следващата операция е да обелите и разрежете скилидката от чесън на 2 части и с разрязаната част да натъркате добре мястото на ухапването. След много кратко време, установените преди това сиптоми изчезват. Ако нямате скилидка по ръка, тази операция може да направите при първа възможност, след като се снабдите с такава или в дома си. Междувременно до тогава може да използвате оцет или някой от предлаганите фармацевтични препарати.
     В зависимост от времето, което е изминало от ухапването до появата на сиптомите и състоянието на мястото на ухапване, може след първото третиране, да се наложи повторно третиране, а при по-тежки случаи и натриване трети път на ухапаното място/места. Може пак да използвате употребената част на скилидката само след като изрежете тънко използваната част и повторите/потретите третирането.
    Въздействието на чесновата скилидка и натиска над мястото на ухапването е проверявано многократно и по-често при ухапвания от комари и паяци и по-малко при ухапвания от пчели и оси, но и при тези малко случаи, когато процедурата се започне веднага след ухапването, не се стига до подувания, болки и сърбежи.
    Особено ефикасно е прилагането й при деца с много ухапвания от паяци и комари.
    Ако някой установи, че предложените средства и процедура не постигат желания резултат, моля, да съобщи това в коментар под постинга. Би било полезно да сподели и обстоятелствата при които те не са показали ефикасността  и ефекта си.
    Ако пък друг установи нейната ефикасност и положителен ефект, да я споделя с роднини, близки, приятели и нуждаещи се. Те ще ви бъдат благодарни.





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sandlih
Категория: Други
Прочетен: 350682
Постинги: 75
Коментари: 24
Гласове: 108
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031